Taskforce 3.0

Subsidiefonds: ESF+
Status project: in uitvoering
Periode: 2022 -2023
Locatie: Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene

Taskforce 3.0 is een verderzetting van het Interregproject ‘Grensinfovoorziening Vlaanderen-Nederland’, taskforce 1.0 en 2.0. Het Interregproject liep van 2016 tot 2019, taskforce 1.0 en 2.0 van  2019 tot 2021 met een Eures subsidie.

Jobbeurs ‘over de grenzen’
Sinds 2014 organiseren EGTS Linieland en partners een jobbeurs over de grenzen heen. Op een laagdrempelige manier kunnen werkzoekenden en studenten er contact leggen met tal van bedrijven uit verschillende sectoren, klein of groot, Belgisch of Nederlands. De jobbeurs is inmiddels een vaste waarde voor werkgevers in de grensregio.

Bedrijvenavond ‘over de grenzen’
Met een jaarlijkse bedrijvenavond moedigen EGTS Linieland en partners kennismaking en kennisuitwisseling tussen ondernemers uit Vlaanderen en Zeeland aan. Gastbedrijven geven uitleg over hun bedrijfswerking en leiden groepen ondernemers rond in hun bedrijf. Na de bedrijfsbezoeken is er netwerkmoment en receptie.

Grenstech
In het grensgebied tussen North Sea Port en Port of Antwerp is veel vraag naar technische beroepen. Met de websitede facebookpagina en het instagramaccount Grenstech informeren we jongeren over grensoverschrijdende stages, werk & opleidingen binnen de techniek. Via posts, video’s met getuigenissen en takeovers van scholen worden jongeren geïnformeerd over hun mogelijkheden.