Nieuws

23-05-2023

Fier op onze tiende jobbeurs!

Op dinsdag 16 mei vond de 10de editie van de jobbeurs in Beveren plaats. Een geslaagde editie met 650 bezoekers, 100 lokale werkgevers en 2100 openstaande vacatures. Mooie cijfers maar wij onthouden vooral de positieve reactie van de werkzoekende en standhouders. Fijne kennismakingen en boeiende gesprekken vonden plaats. CV’s werden gedeeld, vervolggesprekken en meeloopmomenten ingepland. Daar draait het om!

‘De jobbeurs biedt werkzoekenden de kans om op een laagdrempelige manier contact te leggen met verschillende werkgevers’, vertelt Filip Kegels, schepen van lokale economie. ‘In een rechtstreeks, open gesprek leren bezoekers meer over een job dan bij het raadplegen van een online vacature. Dat is de sterkte. Het enthousiasme waarmee bedrijven jaar na jaar aanwezig zijn op de jobbeurs, toont dat bedrijven ook veel belang hechten aan dit direct contact.’

Feestelijke editie

De jobbeurs komt voor de tiende keer tot stand door een sterke samenwerking tussen EGTS Linieland, de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling en Beroepsopleiding (VDAB), Maatschappij Linkerscheldeoever (MLSO), Eures Scheldemond, Interwaas, UWV en Werkservicepunt Zeeuws-Vlaanderen, met de steun van SK Beveren, GTI Beveren en de gemeentebesturen van Beveren, Hulst, Sint-Gillis-Waas en Stekene.

‘De jobbeurs in het Freethielstadion is na tien jaar meer dan ooit een vaste waarde’, vat Boudewijn Vlegels, voorzitter van MLSO samen. ‘Jaar na jaar vragen steeds meer bedrijven een plek om hun vacatures kenbaar te maken. De sterke samenwerking tussen de partners biedt een echte meerwaarde voor de Waaslandhaven en haar omgeving.’ Freddy van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen, deelt dit gevoel: ‘Ik ben trots dat onze organisaties zo hecht samenwerken om werkzoekenden in de regio aan een job te helpen. Ook voor de werkgevers staan we niet stil, we matchen hen met het lokaal talent dat hun vacatures zo zal invullen.’

De jubileumeditie en sterke samenwerking werden dan ook gevierd. Alle bezoekers ontvingen een goodiebag en tien geschenkmanden werden onder de bezoekers verloot.

Filters
THEMA

Deelnemers