Nieuws

25-01-2023

In gesprek met voorzitter Ilona Jense-Haarst

De EGTS is verre van nieuw. Al twaalf jaar is ze actief in de grensstreek van het Waas- en Linieland. Na een bescheiden start in 2011 evolueerde de EGTS tot een volwaardige intermediaire organisatie voor grensoverschrijdende issues. Daarnaast is de EGTS heden ten dage ook een uitvoeringsproject voor Europese projecten. Kleine projecten, maar zeker ook hele uitdagende projecten. Denk maar aan Grenspark Groot Saeftinghe.

Wat wel nieuw is, is de EGTS-voorzitter. Die functie mag ik sinds kort vervullen. In oktober 2022 werd ik geïnstalleerd als burgemeester van Hulst. Ik verhuisde van de Randstad naar Zeeuws-Vlaanderen. En het was me snel duidelijk: wonen en werken in deze grensstreek biedt veel kansen. Kansen om onze grensstreek samen te versterken en kansen om grenzen nog verder te vervagen. Daar ga ik me als nieuwe voorzitter sterk voor maken.

Onze grensstreek is een ontzettend diverse en boeiende streek. Er gebeurt veel. De EGTS is dan ook met heel veel thema’s aan de slag. Dat gaat van economie, naar woon- en werkklimaat, tot natuur, recreatie cultuur en mobiliteit. Genoeg te doen dus. Win-wins zoeken en vinden, vind ik daarbij belangrijk. Dat proces gebeurt meestal niet vanachter een bureau of vergadertafel. Ik ga daarvoor graag naar buiten. Daar zie je het echte leven en proef je wat er leeft. Op die manier wil ik ook mijn voorzitterschap van de EGTS invullen. Zelf ervaren én vooral veel met mensen in gesprek en mensen verbinden. Heeft u iets wat ik moet zien/weten? Nodig me dan gewoon uit! Laten we zo – écht samen – verder aan de slag gaan in onze grensregio.

Ilona Jense-Haarst

Voorzitter EGTS Linieland van Waas en Hulst

In gesprek met voorzitter Ilona Jense-Haarst
Filters
THEMA

Deelnemers