Nieuws

21-09-2023

In gesprek met directeur Vincent De Keer

De EGTS is een diepgewortelde organisatie die verbinding brengt in Waas en Hulst. Zo vat Vincent De Keer, de nieuwe directeur van EGTS Linieland, zijn eerste indruk samen.

Vanuit een achtergrond van projectmanagement, het opsporen van synergiën en het bouwen van bruggen neem ik sinds kort de rol op als directeur bij de EGTS. Als jonge professional wil ik graag een bries van vernieuwing brengen, zonder als een wervelwind tekeer te gaan. Als outsider is het daarnaast ook een uitgelezen positie om met een neutrale kijk de projecten te benaderen, misschien out-of-the-box ideeën voor te schotelen en als spilfiguur mensen bij elkaar te brengen.

Daarnaast werd ik als nieuwkomer in de regio bloot gesteld aan een tal van landschappen, van de polders en het Verdronken land tot de Zeeuws-Vlaamse bossen. Het zijn ook deze elementen die me hebben aangezet om me kandidaat te stellen voor deze functie. De EGTS weerspiegelt namelijk de realiteit: de natuur, de economie en de historie, die stopt niet aan grenzen dus waarom zouden wij dat wel doen? De grensoverschrijdende projecten en het samenwerken naar een gezamenlijk geformuleerde visie waren een echte pull-factor waar ik ten volle mijn schouders wou onderzetten.

Wat de toekomst brengt voor de EGTS? Samen met het team wil ik gaan voor continuïteit en ambitieuze doelen. We hebben vier maatschappelijk relevante pilaren waarrond we projecten uitwerken, die al meerdere keren de regio in een positief daglicht op de kaart hebben gezet. Onder dit chapeau hoop ik samen met het team van de EGTS bij te dragen aan een duurzame ontwikkeling van de regio, en daarbij mag de stem van de lokale bewoners zeker niet verloren gaan. We blijven samen aan tafel gaan, met het verleden in het achterhoofd, een blik naar de toekomst en een hands-on mentaliteit.

Vragen, bezorgdheden of ideeën zijn uiteraard steeds welkom.

 

Vincent De Keer

Directeur EGTS

 

 

In gesprek met directeur Vincent De Keer
Filters
THEMA

Deelnemers