Nieuws

27-12-2022

Jan-Frans Mulder geeft voorzitterschap door aan Ilona Jense-van Haarst

In 2011 werd de EGTS opgericht. Vanaf de start was Jan-Frans Mulder erbij, in de eerste twee jaar als ondervoorzitter. In de negen jaar die daarop volgden als voorzitter. Een taak die hij met glans vervulde.

In deze negen jaar slaagde Mulder erin om acht partnerbesturen in de grensregio tussen Antwerpen en Terneuzen succesvol te laten samenwerken: sterke concrete projecten werden gerealiseerd. Een eerste mijlpaal was de mobiliteitsoplossing door de aanleg van een ovonde op Kapellebrug. De EGTS coördineerde het project en bij afronding van het project, in 2014, was het duidelijk dat de juiste weg ingeslagen werd.

“Met grote en kleine projecten streeft de EGTS een samenhangende grensregio met een goedlopende economie, prettig woon- en werkklimaat en aandacht voor natuur, cultuur en recreatie na.”, vertelt Mulder. Dit streven uit zich in 2022 met als uitschieters pilots in de Zeeuws-Wase bossen voor een robuust bos dat bestand is tegen de klimaatverandering, de jobbeurs die ruim honderd bedrijven uit België en Beveren ontving en de realisatie van Uitzichtpunt Niemandsland. Wat ook niet in het rijtje mag ontbreken zijn de ontwikkelingen in Grenspark Groot Saeftinghe die doorgaan. “Jan-Frans Mulder maakte dit mee mogelijk door bestuurders te verbinden. Het belang van elkaar wat te gunnen begrijpt hij door en door, en stond ook centraal in zijn voorzitterschap.”, vat directeur Richard Meersschaert samen.

Dat de rol van voorzitter van harte gegund is aan de opvolger van Jan-Frans Mulder mag duidelijk zijn. Op de Linieraad van 21 december kozen de bestuurders van de EGTS unaniem voor Ilona Jense-van Haarst. Sinds 1 oktober 2022 nam ze het stokje over van Jan-Frans Mulder als burgemeester van Hulst, vanaf 1 januari 2023  zal ze ook het EGTS-voorzitterschap overnemen. Het uitwerken van een gedeelde visie op, en doorontwikkelen van, de Zeeuws-Wase bossen laat Mulder aan zijn opvolgster. Het verkenningstraject hiervoor wordt in 2023 opgestart. Mulder lacht: “Ik zal de bossen ook verkennen, al wandelend, nu daar ruimte voor is in de agenda.”

Jan-Frans Mulder geeft voorzitterschap door aan Ilona Jense-van Haarst
Filters
THEMA

Deelnemers